Χοιρινή τηγανιά με Σάλτσα Γιαουρτιού

400

17/1/2014

Υλικά:

2 πιπεριές κόκκινες

αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη

2 ποτήρια νερό

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

χυμό από 1/2 λεμόνι

για τη σάλτσα γιαουρτιού

200 γραμμάρια γιαούρτι

2 και 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή ή πικάντικη

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κάρυ

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ελάχιστο αλάτι, λίγο πιπέρι

Eκτέλεση:

 

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού! Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Σε ένα άλλο ποτήρι διαλύουμε το κάρυ μέσα στο χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.

Προσθέτουμε το μείγμα από το κάρυ, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.

Για πιο παχύρρευστη υφή μπορούμε να χτυπήσουμε τη σάλτσα μας στο μούλτι σε αυτό το σημείο για 1 λεπτό περίπου.

Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε την τηγανιά μας!

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.

Πλένουμε πολύ καλά την τηγανιά και την αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα τρυπητό μπολ.

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στην τηγανιά και την βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά για 40 λεπτά τουλάχιστον σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και παραπάνω νερό στη διάρκεια).

Αφού βράσει το κρέας μας, το νερό θα έχει σχεδόν τελειώσει οπότε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε και τις κομμένες πιπεριές και κατόπιν σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσει και το κρέας αλλά και οι πιπεριές.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και βγάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού από το ψυγείο.

Προσθέτουμε τη σάλτσα στο φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά ενώ το έχουμε πάρει από τη φωτιά.

Μόλις ανακατευτούν καλά σβήνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε είτε με πουρέ πατάτας είτε με ρυζάκι.