Τρισδιάστατες εκτυπώσεις εμβρύων σε φυσικό μέγεθος, από την 3D Babies

157

20/1/2014

Τρισδιάστατο εκμαγείο του αγέννητου παιδιού προσφέρει σε μέλλοντες γονείς, η αμερικανική εταιρεία 3D Babies, και μάλιστα σε φυσικό μέγεθος. Το εκμαγείο δημιουργείται βάσει των εικόνες που έχουν προκύψει από τα υπερηχογραφήματα. 

Με το μήνυμα «Δεν θα θέλατε να γνωρίσετε το μωρό σας πριν γεννηθεί;», η νεοσύστατη εταιρία χρησιμοποιεί ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή για να δημιουργήσει μοντέλα του εμβρύου, το οποίο ακόμα αναπτύσσεται στην μήτρα της μητέρας του. Και φυσικά η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να γίνει σε διαδοχικές φάσεις της ανάπτυξης του, έτσι ώστε, αν κανείς θέλει, μπορεί να αποκτήσει μια ολόκληρη σειρά από τρισδιάστατα εκμαγεία, καθώς το παιδί θα ολοκληρώνει την ανάπτυξή του.

Η 3D Babies με υπερήχους απεικονίζει το αναπτυσσόμενο έμβρυο και, στη συνέχεια, ένα ειδικό λογισμικό αναλαμβάνει την εκτύπωση, στην οποία αποτυπώνονται οι εκφράσεις του προσώπου του και η θέση του, μέσα στην μήτρα. 

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας τα τρισδιάστατα «μωρά» διαφημίζονται ως «προϊόν που θα αποτελέσει μια πολύτιμη οικογενειακή ανάμνηση της εγκυμοσύνης σας».

Τα εκτυπωμένα έμβρυα πωλούνται σε τρεις διαστάσεις: σε φυσιολογικό μέγεθος μήκους περίπου 20 εκατοστών (με κόστος 600 δολάρια), σε μεσαίο δέκα εκατοστών (400 δολάρια) και σε μικρό πέντε εκατοστών (200 δολάρια), σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Το μεγάλο μέγεθος αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε ένα έμβρυο 23 – 24 εβδομάδων.

Ο πελάτης μπορεί να διαλέξει αν θέλει να απεικονίζεται το φύλο του παιδιού του στην εκτύπωση, ενώ μπορεί να επιλέξει το δέρμα του ανάμεσα σε τρεις αποχρώσεις (ανοικτή, μεσαία, σκούρα), ανάλογα και με το χρώμα των ίδιων των γονιών. Δεν διευκρινίζεται πάντως το ίδιο το υλικό που χρησιμοποιείται για την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες εταιρείες προσφέρουν ανάλογες εκτυπώσεις.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή