Τάρτα ρατατούιγ

169

29/1/2014

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη Κουρού
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 τομάτες σε κυβάκια
  • 2 κ. γ. μουστάρδα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κ. γ. ρίγανη
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε ροδέλες, τις οποίες θα σοτάρεις με λίγο ελαιόλαδο

    , μέχρι να μαραθούν.

  • 2 Πώς; Μαράθηκαν; Πρόσθεσε τότε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλατοπίπερο, την τομάτα κομμένη σε κυβάκια, τα μυρωδικά, τη ρίγανη και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τέλος, περίχυσε με τη μουστάρδα

    , που ταιριάζει κουτί στις γαλλικές τάρτες.

  • 3 Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά, κατέβασε από τη φωτιά τη γέμιση της τάρτας ρατατούιγ και άφησέ τη να κρυώσει, για να μη λασπώνει το φύλλο.
  • 4 Και μιας και λέμε για το φύλλο, λάδωσε την ταρτιέρα, στρώσε ένα φύλλο ζύμης κουρού και δίπλωσε τις άκρες. Ρίξε μέσα το μείγμα, πασπάλισε με τη γραβιέρα και ψήσε την τάρτα ρατατούιγ σε ζεστό φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.