Σωστή απολέπιση

188

10/1/2014

Η απολέπιση είναι ένα σημαντικό βήμα της εντατικής περιποίησης του δέρματος που μαζί με τον καθαρισμό αφήνουν το δέρμα λείο, λαμπερό και καθαρό, έτοιμο να δεχτεί την ενυδάτωση και προστασία.

Ένα δέρμα ελεύθερο από νεκρά κύτταρα λειτουργεί σωστά και έχει υπέροχη υφή.

Η συχνότητα της απολέπισης παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για την υγεία του δέρματος, δείτε παρακάτω γιατί:

Γενικά με την απολέπιση αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που το εμποδίζουν να αναπνεύσει και να απορροφήσει τα προϊόντα περιποίησης.
Με την μη τακτική απολέπιση συσσωρεύονται όλο και πιο πολλά νεκρά κύτταρα που δεν αφήνουν το δέρμα να λειτουργήσει σωστά καθώς και φαίνεται τραχύ και θαμπό.

Με την συχνή απολέπιση απομακρύνονται κύτταρα που δεν έχουν νεκρωθεί ακόμα, στην ουσία το δέρμα τραυματίζεται και είναι εκτεθειμένο και πολύ πιο επιρρεπές σε μολύνσεις και στις βλαβερές επιδράσεις των εξωτερικών συνθηκών. Επίσης, το δέρμα παρουσιάζει μεγάλη απώλεια υγρασίας, τραβάει και είναι αφυδατωμένο.

Η σωστή συχνότητα είναι μια το πολύ δυο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος.

Η σωστή επιλογή του προϊόντος απολέπισης επίσης έχει σημασία, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα τότε προτιμήστε τα peeling για ευαίσθητα δέρματα, αν έχετε ευρυαγγείες και ακμή προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα και αποφύγετε το τρίψιμο, ακόμα και χωρίς τρίψιμο το peeling κάνει απολέπιση.

Εναλλακτικά επιλέξτε προϊόντα απολέπισης με ένζυμα ή χαμηλής περιεκτικότητας οξέα φρούτων που χρησιμοποιούνται σαν μάσκες.

Πηγή: jenny.gr