Σφουγγάτο με κιμά

15

19/1/2014

Υλικά:

1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

5 αυγά

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

5 γρ. ζάχαρη

120 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

250 γρ. κιμάς χοιρινός

8 κολοκυθάκια τριμμένα

6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

200 γρ. φέτα τριμμένη

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια,ψιλοκομμένα

240 ml. Άλτις κλασικό

1 πατάτα βρασμένη και τριμμένη

1 ζωμό βοδινού Knorr «Σπιτικός»

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Eκτέλεση:

Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα δύο είδη κιμά, ανακατεύοντας το μίγμα συνέχεια, ώσπου να πιει τα υγρά του.

Προσθέτουμε τα 2/3 από το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, την πατάτα, τα κρεμμυδάκια, τον «Σπιτικό» Ζωμό Βοδινού, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα στη φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια.

Χτυπάμε τα αβγά με τα τυριά, τα προσθέτουμε στο μίγμα της κατσαρόλας, αφού κρυώσει και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και απλώνουμε το μίγμα. Το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.

 

600 γρ. πατάτες στρογγυλές
200 γρ. λουκάνικα βραστά, κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
4 κ.σ. τσάιβ ψιλοκομμένα ή δεντρολίβανο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στη μέση σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τις πατάτες 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ ετοiμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τυρί, το ξίδι και λειτουργώντας τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα παραπάνω υλικά. Ρίχνετε το μείγμα της σάλτσας σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέτετε στη σάλτσα λίγο αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι.

Στραγγίζετε τις πατάτες, τις τοποθετείτε και αυτές στο μπολ. Ρίχνετε κατόπιν τα λουκάνικα και ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και τις πατάτες. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο ή τα τσάιβ.

– See more at: http://www.mama365.gr/13014/5-syntages-me-patates-poy-den-ehete-xanadokimasei.html#sthash.ai6NBsbf.dpuf

 

600 γρ. πατάτες στρογγυλές
200 γρ. λουκάνικα βραστά, κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
4 κ.σ. τσάιβ ψιλοκομμένα ή δεντρολίβανο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στη μέση σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τις πατάτες 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ ετοiμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τυρί, το ξίδι και λειτουργώντας τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα παραπάνω υλικά. Ρίχνετε το μείγμα της σάλτσας σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέτετε στη σάλτσα λίγο αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι.

Στραγγίζετε τις πατάτες, τις τοποθετείτε και αυτές στο μπολ. Ρίχνετε κατόπιν τα λουκάνικα και ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και τις πατάτες. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο ή τα τσάιβ.

– See more at: http://www.mama365.gr/13014/5-syntages-me-patates-poy-den-ehete-xanadokimasei.html#sthash.ai6NBsbf.dpuf

 

600 γρ. πατάτες στρογγυλές
200 γρ. λουκάνικα βραστά, κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
4 κ.σ. τσάιβ ψιλοκομμένα ή δεντρολίβανο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στη μέση σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τις πατάτες 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ ετοiμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τυρί, το ξίδι και λειτουργώντας τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα παραπάνω υλικά. Ρίχνετε το μείγμα της σάλτσας σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέτετε στη σάλτσα λίγο αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι.

Στραγγίζετε τις πατάτες, τις τοποθετείτε και αυτές στο μπολ. Ρίχνετε κατόπιν τα λουκάνικα και ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και τις πατάτες. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο ή τα τσάιβ.

– See more at: http://www.mama365.gr/13014/5-syntages-me-patates-poy-den-ehete-xanadokimasei.html#sthash.ai6NBsbf.dpuf

 

600 γρ. πατάτες στρογγυλές
200 γρ. λουκάνικα βραστά, κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
4 κ.σ. τσάιβ ψιλοκομμένα ή δεντρολίβανο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στη μέση σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τις πατάτες 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ ετοiμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τυρί, το ξίδι και λειτουργώντας τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα παραπάνω υλικά. Ρίχνετε το μείγμα της σάλτσας σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέτετε στη σάλτσα λίγο αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι.

Στραγγίζετε τις πατάτες, τις τοποθετείτε και αυτές στο μπολ. Ρίχνετε κατόπιν τα λουκάνικα και ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και τις πατάτες. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο ή τα τσάιβ.

– See more at: http://www.mama365.gr/13014/5-syntages-me-patates-poy-den-ehete-xanadokimasei.html#sthash.ai6NBsbf.dpuf