Σουφλέ ντομάτας

57

10/1/2014

Yλικά-8 αβγά
-3 ντομάτες ώριμες μεγάλες
-250 γρ. γραβιέρα
-1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας αλεύρι
-αλάτι-πιπέρι
-λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κυβάκια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ένα ψιλό σουρωτήρι. Τις πιέζουμε με το χέρι να φύγουν τα υγρά τους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 10 περίπου λεπτά. Πριν τις χρησιμοποιήσουμε τις πιέζουμε και πάλι με το χέρι μας.

Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ όπως στην ομελέτα. Προσθέτουμε τη γραβιέρα τριμμένη, το αλεύρι, το βασιλικό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε και τις ντομάτες. Βάζουμε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το σουφλέ.