30/1/2014
Υλικά:
- 4 φιλέτα σολομού (κατά προτίμηση την ουρά)
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 τομάτα ξεσποριασμένη κομμένη σε κύβους
- 2 κουταλιές μαγιονέζα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
- 1 μαρούλι χοντροκομμένο
Εκτέλεση:
- Φιλέταρε το σολομό (αν δεν μπορείς ή αν δεν θέλεις βρε αδερφέ, ζήτησε από τον ψαρά σου), και αφαίρεσε την πέτσα και τα αγκαθάκια.
- Τοποθέτησε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι καλυμμένο σε αντικολλητικό χαρτί, ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο καιαλατοπιπέρωσέ τα, προτού τα ψήσεις για 15-20 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.
- Έχεις άφθονο χρόνο για τη σάλτσα. Βάλε σε ένα μπολ την τομάτα, την πιπεριά, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο, και ανακάτεψε απαλά.
- Σέρβιρε το σολομό πάνω στο μαρούλι (αφού το κόψεις σε μεγάλα κομμάτια) και περίχυσε με τη σος. Για γαρνιτούρα ο σεφ προτείνει ψιλοκομμένο άνηθ