Σολομός με σάλτσα λεμονιού

33

30/1/2014

Υλικά:

  • 4 φιλέτα σολομού (κατά προτίμηση την ουρά)
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 τομάτα ξεσποριασμένη κομμένη σε κύβους
  • 2 κουταλιές μαγιονέζα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο

Εκτέλεση:

  • Φιλέταρε το σολομό (αν δεν μπορείς ή αν δεν θέλεις βρε αδερφέ, ζήτησε από τον ψαρά σου), και αφαίρεσε την πέτσα και τα αγκαθάκια.
  • Τοποθέτησε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι καλυμμένο σε αντικολλητικό χαρτί, ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο καιαλατοπιπέρωσέ τα, προτού τα ψήσεις για 15-20 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Έχεις άφθονο χρόνο για τη σάλτσα. Βάλε σε ένα μπολ την τομάτα, την πιπεριά, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο, και ανακάτεψε απαλά.
  • Σέρβιρε το σολομό πάνω στο μαρούλι (αφού το κόψεις σε μεγάλα κομμάτια) και περίχυσε με τη σος. Για γαρνιτούρα ο σεφ προτείνει ψιλοκομμένο άνηθ