Πρώτα βήματα με το… τυπωμένο πόδι

178

23/1/2014

Όταν ήταν νεοσσοί, ο Dudley το παπί και ο αδελφός του δέχθηκαν επίθεση από κοτόπουλα, με αποτέλεσμα ο Dudley να χάσει το ένα του πόδι και ο αδελφός του τη ζωή του. 

Χάρη όμως στην τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης, ο Dudley έχει μια νέα ευκαιρία να ζήσει φυσιολογικά και κυρίως να περπατά όπως όλες οι πάπιες. 

Ο 32χρονος Terence Loring, αρχιτέκτονας και μηχανολόγος μηχανικός, αποφάσισε να βοηθήσει τον Dudley μόλις έμαθε την ιστορία του. 

«Έμαθα για τον Dudley από τους γονείς του προπονητή μου στους οποίους ανήκει το καταφύγιο όπου γεννήθηκε», δήλωσε στην Daily Mail. «Ήταν ένα μικρό παπί όταν τον πρωτοείδα τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεν είχα ξανακάνει ποτέ κάτι σαν αυτό που επιχείρησα μαζί του, αλλά ήλπιζα πως μπορεί να τον βοηθήσω». 

Ο Loring αποφάσισε να φτιάξει ένα νέο πόδι για τον Dudley, «εκτυπώνοντας» το- κυριολεκτικά. 

Ο Dudley γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου και τοποθετήθηκε αρχικά τον ίδιο χώρο που βρίσκονταν και κοτόπουλα, στο καταφύγιο K9-1-1 Animal and Rescue Services στο Sicamous του Καναδά. 

Μετά την επίθεση από τα κοτόπουλα, που σκότωσαν τον αδελφό του, ο Dudley έμεινε με ένα πόδι. Κατάφερνε ακόμα να κολυμπήσει αλλά δυσκολευόταν με το περπάτημα στη στεριά. 

Σήμερα έχει ήδη εξασκηθεί με το καινούριο του πόδι για 3,5 εβδομάδες και τα καταφέρνει πολύ καλά. 

Το τεχνητό πόδι τυπώθηκε αντιγράφοντας επακριβώς το άλλο του πόδι αλλά το πρώτο αποτέλεσμα δεν είχε τη σωστή γωνία και ήταν πιο περίπλοκο απ’ ό,τι χρειαζόταν. Έτσι ο Loring σχεδίασε ένα δεύτερο πόδι, απλούστερο από το πρώτο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλλαγή στην προσωπικά του παπιού είναι εμφανής. 

«Έχει έναν μικρό φίλο, ένα γουρουνάκι που τον σπρώχνει μέσα στο καταφύγιο. Μόλις του τοποθετήσαμε το τεχνητό πόδι, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να του ανταποδώσει τα σπρωξίματα!», εξηγεί, «είναι εμφανής ο ενθουσιασμός του και το πόσο εύκολα κινείται».