ΠΑ.ΜΑΚ: Eυκαιρίες απασχόλησης προσφέρουν τα Mobile Applications

189

17/1/2014

Πλήθος ευκαιριών απασχόλησης σε έναν σύγχρονο και καινοτόμο τεχνολογικό τομέα δημιουργεί η ραγδαία αύξηση της χρήσης κινητών συσκευών, οι οποίες για να λειτουργήσουν χρειάζονται ειδικές εφαρμογές, τα Mobile Applications. Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα συμπεράσματα της χθεσινής εκδήλωσης, που διοργάνωσε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (MIS).

Στην κατάμεστη αίθουσα Συνεδρίων του ΠΑΜΑΚ, οι συμμετέχοντες (φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές, ιδιώτες, στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ.) παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των ομιλητών, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), κ. Θεόφιλος Μυλωνάς, απόφοιτος του Μεταπτυχιακού στα Πληροφοριακά Συστήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Αρχικά έγινε μια εισαγωγή στα Mobile Applications, με στοιχεία που απεικονίζουν τη ραγδαία ανάπτυξή τους. Σύμφωνα με αυτά, υπολογίζεται ότι μέχρι το 2017 οι χρήστες Mobile Apps θα φτάσουν τα 4,4 δισ. σε όλον τον κόσμο. Επίσης, παρουσιάστηκαν εκτιμήσεις για το πώς αναμένεται να επηρεάσουν τη ζωή μας, αλλά και την επιχειρηματική δραστηριότητα τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι πλατφόρμες, οι τεχνολογίες και τα εργαλεία με τα οποία αναπτύσσονται τα Mobile Applications, καθώς και πρακτικές συμβουλές για πώς κάποιος, με απλά βήματα, μπορεί να δημιουργήσει την δική του εφαρμογή.

Επιπλέον, αναλύθηκαν οι προκλήσεις, τα προβλήματα αλλά και οι προοπτικές που σχετίζονται με τα Mobile Applications από την πλευρά των επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπόψη και την «έκρηξη» στη χρήση smartphones και tablets από τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Κύριο συμπέρασμα που προέκυψε, τόσο από τις εισηγήσεις όσο και από την ενδιαφέρουσα συζήτηση που αναπτύχθηκε με αφορμή τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων, είναι ότι τα Mobile Apps είναι μια τεχνολογική «επανάσταση» η οποία τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει τη ζωή μας και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για επιχειρηματικές ιδέες και πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά τις εισηγήσεις της εκδήλωσης μπορείτε να τις βρείτε στο blog http://misuom.blogspot.gr και στο web site http://mis.uom.gr