Παγωμένα σχολεία στον Θερμαϊκό – Διαμαρτυρία της ένωσης γονέων.

113

28/1/2014

Για άλλη μια φορά η ανικανότητα του Δήμου Θερμαϊκού επιβεβαιώθηκε περίτρανα .
Αφού άφησε τα σχολεία 3 μήνες χωρίς καθαριστικά τώρα έρχεται μέσα στη μέση του χειμώνα να τα αφήσει και χωρίς πετρέλαιο!!!
Τις τελευταίες μέρες πολλά σχολεία μένουν για 3-4 μέρες χωρίς πετρέλαιο με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες Γιατί κύριοι? Ποιός φταίει και  οι δεξαμενές πετρελαίου των σχολείων μένουν άδειες ? Ποιός δεν έκανε για άλλη μια  φορά σωστά τη δουλειά του?
Είναι απαράδεκτο στη καρδιά του χειμώνα τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολειά χωρίς θέρμανση.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  ότι ενώ έχει έρθει η κρατική επιχορήγηση για τα σχολεία
δυστυχώς η Δημοτική αρχή  έδειξε  για μια ακόμη φορά προχειρότητα και ανεπάρκεια αφήνοντας τα σχολεία μας χωρίς πετρέλαιο.
Ενημερώνουμε προς κάθε υπεύθυνο ότι εάν αυτή η απαράδεκτη κατάσταση συνεχισθεί  Ένωση γονέων θα προβεί σε καταγγελία αυτών των συμβάντων προς την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια παιδεία  Ανατολικής Θες/νικης  και θα ζητάει το κλείσιμο των σχολείων όταν αυτά λειτουργούν χωρίς θέρμανση.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το αυτονόητο. Θέλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθούν μαθήματα στη ζέστη και όχι σε αίθουσες-ψυγεία.
Καλό θα είναι οι μαθητές του δήμου μας  που τόσα πολλά στερούνται να μην στερηθούν το σχολείο τους γιατί κάποιοι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρθηκαν έγκαιρα για αυτό!!!!
Η ίδια απαράδεχτη κατάσταση δυστυχώς συνεχίζεται και με τα καθαριστικά των σχολείων μας παρ’ όλες τις έγγραφες  καταγγελίες μας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον  και η υγεία των παιδιών μας .
Ζητάμε για πολλοστή φορά από την Δημοτική αρχή να δώσει οριστική λύση των προβλημάτων αυτών που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη .
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την όποια οικονομική ενίσχυση των σχολείων από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.