Πίτα σφολιάτα με τομάτες

42

24/1/2014

Υλικά:

  • 200 γρ. κομμένο ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • ¾ του φλιτζανιού Βιτάμ
  • 2 ξεφλουδισμένες σφιχτές τομάτες
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • Ρίγανη
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκα
  • 200 γρ. κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτα
  • 1 κ.γ. Knorr extraγεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση:

  • Άνοιξε τη σφολιάτα σε φύλλο, στρώσ’ την απαλά σε μια φόρμα για τάρτες και ψήσ’ την έτσι άδεια για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  • 2 Χτύπα στο μίξερ το ανθότυρο, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδα

     αλάτι και πιπέρι, πρόσθεσε την παρμεζάνα και ανακάτεψε.

  • 3 Πασπάλισε με το ζωμό λαχανικών και σόταρε με το Βιτάμ

    (εκτός από 1 κουταλιά) τη ρόκα και τα μανιτάρια.

  • 4 Ανακάτεψε το μείγμα των τυριών με το μείγμα των λαχανικών, άπλωσε τη γέμιση στη μισοψημένη ζύμη και από πάνω βάλε σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία τις φέτες τομάτας.
  • 5 Ρίξε πάνω στην πίτα σφολιάτα με τομάτες λίγη ρίγανη και την κουταλιά Bιτάμ που φύλαξες με σύνεση, και ψήσε τη σφολιάτα για 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Ωραία δεν μύρισε;