Νέες δράσεις για παιδιά στην «Παραμυθούπολη» Ευκαρπίας!

142

17/1/2014

Β” κύκλος δημιουργικών εργαστηρίων από Φεβρουάριο 2014

Στην Παραμυθούπολη υποδεχόμαστε το 2014 με περίσσιο κέφι και νέες ιδέες για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων. Η περασμένη χρονιά, εποικοδομητική και εκπαιδευτική στο έπακρο, φόρτισε τις μπαταρίες μας για τη συνέχεια.

Έτσι, με την ολοκλήρωση του Α” κύκλου εργαστηρίων (τέλη Ιανουαρίου 2014) από την ομάδα «Εν δράσει», που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, ξεκινά μια νέα σειρά δράσεων και εργαστηρίων με ολόφρεσκες θεματικές.

Πιο συγκεκριμένα:

1.ΠΑΙΧΝΙΔΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Μια πρώτη εξερεύνηση στον κόσμο των βιβλίων μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και παιχνίδια για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους.
Για παιδιά 2,5 – 4 ετών. Διάρκεια: 9 60λεπτες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

2.ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΣΤΡΟΒΙΛΙΣΜΑΤΑ
Μια πρώτη επαφή με την τέχνη μέσα από ένα πρόγραμμα μουσειακής αγωγής και εικαστικών, ειδικά προσαρμοσμένο για μικρά παιδιά.
Για παιδιά 3-5 ετών. Διάρκεια: 8 90λεπτες 15νθήμερες συναντήσεις.

3.ΜΙΚΡΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Μία πρώτη προσέγγιση στον κόσμο των ήχων μέσα από βασικές έννοιες της μουσικής και εργαλεία όπως το θεατρικό παιχνίδι, οι κατασκευές, η ζωγραφική και το παραμύθι.
Για παιδιά 3-5 ετών. Διάρκεια: 16 60λεπτες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

4.ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ
Εκπαιδευτικό εργαστήρι με στόχο να κατανοήσουν τα παιδιά ότι η γνώση χτίζεται δημιουργικά μέσα από την φυσική περιέργεια και την προσωπική ανάγκη για μάθηση. Μέσα από δραστηριότητες βιωματικής μάθησης τα παιδιά αντί να μαθαίνουν για κάτι, επειδή «έτσι το γράφει το βιβλίο», ανακαλύπτουν την γνώση μέσα από τη δημιουργία, την κατασκευή και το παιχνίδι. Τμήματα για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.
Διάρκεια: 4 90λεπτες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

5.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
Εκπαιδευτικό εργαστήρι με στόχο τη μεταμόρφωση της διαδικασίας παραγωγής γραπτού λόγου σε δημιουργικό παιχνίδι. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το βιβλίο, καλλιεργούν τις εκφραστικές τους ικανότητες και οξύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Για παιδιά δημοτικού. Διάρκεια: 6 90λεπτες 15νθήμερες συναντήσεις.

*Παράλληλα, συνεχίζονται τα μαθήματα Ζωγραφικής και Σκακιού για παιδιά από 5 ετών, καθώς και η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 8-12 ετών.

Παραμυθούπολη: Καβάφη 12, Ευκαρπία – 2310 690314 – paramythupoli@gmail.com