Μοσχοχτάποδα γιαχνί με μαύρες ταλιατέλες

2

3/1/2014

Yλικά-1 πακέτο ταλιατέλες μαύρες
-1 κιλό μοσχοχτάποδα
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-½ ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
-1 κουτ. γλυκού αλάτι

Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε και σουρώνουμε καλά τα μοσχοχτάποδα και τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Aνακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην «πιάσει» το κρεμμύδι και έπειτα από 10 λεπτά περίπου σβήνουμε με το κρασί. Aφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε στο φαγητό ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αλάτι. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μοσχοχτάποδα να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Bράζουμε τις μαύρες ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μοσχοχτάποδα. Aνακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.