Μανιτάρια Φρικασέ

355

5/1/2014

Υλικά:

  • 3/4 κ. μανιτάρια (κομμένα στα 2 αν είναι μεγάλα)
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 κ. κρεμμυδάκια στιφάδου (μπορούμε να βάλουμε και απλά κρεμμύδια)
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο μαϊντανό και άνιθο (ψιλοκομμένα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Eκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια
  3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών, το κρασί και μια κούπα ζεστό νερό.
  4. Ρίχνουμε τα αρωματικά μας και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτα.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
  6. Αλατοπιπερώνουμε.
  7. Προσέχουμε να μείνει το φαγάκι μας μόνον με το λαδάκι του.