Λουκάνικα με κριθαράκι

1005

23/1/2014

Υλικά-500 γρ. λουκάνικα με πορτοκάλι
-500 γρ. κριθαράκι χοντρό
-2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
-250 γρ. ντομάτα τριμμένη
-2 φλιτζάνια ζωμό κότας
-1 φλιτζάνι γραβιέρα Νάξου τριμμένη
-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε ρηχό ταψί το λουκάνικο μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, για περίπου 25 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κρεμμύδι και το λουκάνικο και το ξαναβάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ενδιάμεσα. Σερβίρουμε αμέσως.