Κροκέτες «σεφ»

56

19/1/2014

Υλικά
1 κιλό πατάτες
150 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
150 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα
4 αυγά
100 γραμ. τυρί (παρμεζάνα ή παραπλήσιο)
400 γραμ. φυτίνη ή βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
γαλέτα, αλεύρι
Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε.
Τις περνάτε από το μύλο των χορταρικών και τις βάζετε σ’ ένα μπωλ.
Προσθέτετε το ζαμπόν, το μπέικον και το κρεμμύδι, που έχετε από πριν ροδίσει, καθώς και τους κρόκους 3 αυγών, αλάτι και πιπέρι.
Δουλεύετε καλά το μίγμα και το πλάθετε σε μικρά μπαλάκια.
Χτυπάτε τα 3 ασπράδια των αυγών μαζί με το ολόκληρο, στο μίξερ.
Αλευρώνετε τα μπαλάκια, τα βουτάτε στο αυγό και κατόπιν στη γαλέτα.
Σ’ ένα τηγάνι έχετε βάλει λάδι ή φυτίνη να κάψει αρκετά. Ρίχνετε τα μπαλάκια προσεκτικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα τηγανίζετε ώσπου να ροδίσουν.
Συνοδεύουν κρέας ή κοτόπουλο.
(Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε στο μίγμα και λίγο μοσχοκάρυδο).