Κρέπες γεμιστές με πράσο και τυριά

47

20/1/2014

Υλικά
για 4 άτομα
1 ½ κιλό πράσα, κομμένα
300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 αυγά
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι

Για τις κρέπες
500 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
5-6 κ. σ. αλεύρι
αλάτι, λίγο σπορέλαιο

 

Εκτέλεση

 

Ετοιμάζουμε τις κρέπες. Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά ένα-ένα, το αλάτι και το σπορέλαιο και αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει για μισή ώρα.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, το αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο, ρίχνουμε μέσα μία κουταλιά από τη ζύμη της κρέπας.
Ανακινούμε το τηγάνι να πάει παντού η ζύμη και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για να ροδοκοκκινίσει. Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις κρέπες. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα αχνίζουμε με λίγο νερό σε φαρδύ τηγάνι και τα σουρώνουμε.
Τα πιέζουμε λίγο με το χέρι να βγάλουν τα υγρά και τα ανακατεύουμε με τη γραβιέρα. Γεμίζουμε τις κρέπες με το μείγμα των πράσων, τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε τις κρέπες. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.