Κεφτεδάκια με πατάτες και γιαούρτι στο φούρνο

62

26/1/2014

Υλικά:

500gr κιμά μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή σκόρδο σε σκόνη)

2 κουταλιές της σούπας ούζο

1 αυγό

1 ½ φλιτζάνι του καφέ γαλέτα

¾ του φλιτζανιού του καφέ νερό

Μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

3-4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες

1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (500gr)

3 αυγά

1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Στρώνω τις πατάτες σε μια γάστρα, από πάνω στρώνω τα κρεμμύδια, προσθέτω αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ψήνω για 40 λεπτά στους 200οC με κλειστή τη γάστρα.

Ζυμώνω και πλάθω τα κεφτεδάκια, τα τοποθετώ πάνω από τα κρεμμύδια και ψήνω για άλλα 40 λεπτά με ανοιχτή τη γάστρα.

Χτυπάω τα αυγά, το γιαούρτι, το ξύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνω το φαγητό. Ψήνω για άλλα 20 λεπτά και το φαγάκι είναι έτοιμο.