Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα ροκφόρ

245

9/1/2014

Υλικά-600 γρ. κιμά από κοτόπουλο (στήθος)
-1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-1 αβγό
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-½ κουτ. σούπας μουστάρδα
-αλάτι, πιπέρι
-αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
-200 γρ. κρέμα γάλακτος
-3 κουτ. σούπας κονιάκ
-200 γρ. ροκφόρ σε κομματάκια
-λίγο αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Zυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και αφήνουμε τον κιμά για μισή ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει. Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Tα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Bάζουμε σε τηγάνι όλα τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς το ροκφόρ. Aν μας φαίνεται πηχτή η σάλτσα, μπορούμε να την αραιώσουμε με 1-2 κουταλιές σούπας γάλα. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.