«Καταιγίδα» εκθέσεων την Άνοιξη στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Made in Thessaloniki 3″

308

30/1/2014

«Εικαστικοί, δημιουργοί και επιμελητές συμμετέχουν παρουσιάζοντας τη δημιουργική δουλειά τους σε διαφορους χώρους εναλλακτικούς και πρωτότυπους, της απόλυτης επιλογής τους, προσδοκώντας να παρακινήσουν το κοινό να συμμετάσχει σ΄ενα

ιδιότυπο εκθεσιακό σαφάρι.

Η πόλη για δεκαπέντε μέρες μεταμορφώνεται και φιλοξενεί αλλεπάλληλα opening και διαδρομές όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας αναδεικνύοντας δημιουργικά μυαλά και δυνατότητες του μέλλοντος».

Made In Thessaloniki (ΜΙΤ) Festival

Το Made In Thessaloniki (ΜΙΤ) είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών που διεξάγεται κάθε χρόνο την άνοιξη στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από την Parallaxi και το Θεσσαλονίκη Αλλιώς. Στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις το MIT έχει παρουσιάσει μέσα από τις εκθέσεις του περισσότερους από 200 καλλιτέχνες, καθώς επίσης κατάφερε να μεταφέρει δύο εκθέσεις στη Γερμανία. Στόχος του φεστιβάλ είναι να συμβάλλει στην ανάδειξη, ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της τοπικής καλλιτεχνικής κοινότητας. Λαμβάνοντας υπόψη την ανάδειξη της πόλης ως «Πρωτεύουσας Νεολαίας» για το 2014, παρουσιάζει αυτή τη φορά ένα διαφοροποιημένο πρόγραμμα δράσεων με στόχο την καλλιτεχνική εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης.

MAKE ART, μία εκθεσιακή ομπρέλα

Φέτος, στην τρίτη εκδοχή του, το Made In Thessaloniki μετατρέπεται σε ομπρέλα παρουσίασης καλλιτεχνών εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Στη Θεσσαλονίκη, σε μια πόλη που αποτελεί σύγχρονο φυτώριο Τέχνης αλλά και τόπο διαμονής και δράσης δημιουργών και εικαστικών επιμελητών, για πρώτη φορά προβάλλεται οργανωμένα και συνολικά η καλλιτεχνική παραγωγή της.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των δημιουργών για προβολή της δουλειάς τους, φέτος η Parallaxi και το Θεσσαλονίκη Αλλιώς δίνουν το βήμα και προβάλλουν τη δουλειά των καλλιτεχνών. Ακολουθώντας τη διεθνή τάση της αυτό-οργάνωσης των δημιουργών, προσκαλούμε οποιονδήποτε που παρουσιάζει ή επιθυμεί να παρουσίασει μία εικαστική έκθεση ή έκθεση εφαρμοσμένων τεχνών κατά το διάστημα 1-15 Απριλίου να συμμετάσχει στο MAKE ART.

Οι καλλιτέχνες, σχεδιαστές, επιμελητές και γκαλερί που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση που θα βρουν εδώ. Οι εκθέσεις που θα συμμετέχουν σε αυτό το εκθεσιακό φεστιβάλ, μπορούν να έχουν οποιοδήποτε θέμα, να παρουσιάζουν οποιοδήποτε μέσο και να είναι ομαδικές ή ατομικές. Υποχρέωση των καλλιτεχνών και των επιμελητών είναι να βρουν τον εκθεσιακό χώρο στον οποίο θα φιλοξενηθεί η έκθεσή τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει πριν την αποστολή της αίτησης συμμετοχής να έχουν εξασφαλίσει το χώρο αυτό, ο οποίος μπορεί να είναι κάποιος συμβατικός αλλά και μη χώρος τέχνης (αίθουσες τέχνης, art café, άδειοι χώροι κλπ)

Όλες οι εκθέσεις θα πρέπει να είναι επισκέψιμες 1-15 Απριλίου 2014 αν και μπορεί να έχουν αρχίσει νωρίτερα και να τελειώσουν αργότερα από το διάστημα αυτό.

Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής

Μια καταιγίδα εκθέσων μέσα στην Άνοιξη

(1-15 Απριλίου 2014)