Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

2

25/1/2014

Υλικά:

  • 2 κιλά καλαμαράκια
  • ½ κιλό κοφτό μακαρανονάκι
  • 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ½ κ.σ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Πιπέρι και αλάτι

Eκτέλεση:

  • Αρχικά καθάρισε, κόψε σε ροδέλες και πλύνε καλά τα καλαμαράκια.
  • 2 Ύστερα βάλ’ τα σε μια κατσαρόλα με καπάκι σε αρκετό νερό, πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, και σιγόβρασε τα καλαμαράκια με το νερό που αφήνουν, μέχρι να βράσουν καλά.
  • 3 Σούρωσε τώρα τα λαχανικά και τα καλαμαράκια, και βάλε 800 γρ. από το βραστό ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, μαζί με το Pummaro

    για κοκκινιστά και το ελαιόλαδο

    . Μόλις πάρει βράση, πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι και βράσε για 20 λεπτά.

  • 4 Μόλις το μακαρονάκι γίνει αλ ντέντε, πρόσθεσε τα καλαμαράκια στη σάλτσα και βράσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μείνει στο κοφτό μακαρονάκι.