Ιστορίες της Έκθεσης»- Παρουσίαση βιβλίου του Κυριάκου Ποζδρικίδη στο Ολύμπιον

164

24/1/2014

Ένα ταξίδι στο παρελθόν, μία αποτύπωση του παρόντος και ένα επιμύθιο για το μέλλον, με άξονα αναφοράς τη μακρά και πετυχημένη πορεία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καταγράφονται στο βιβλίο του Δρ. Κυριάκου Ποζρικίδη, “Ιστορίες της Έκθεσης”.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιείται το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, στις 12:00, στην αίθουσα “Παύλος Ζάννας” στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.

Ο Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, που είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, της ΔΕΘ-HELEXPO, περιγράφει στις “Ιστορίες της Έκθεσης” ένα χρονικό γεμάτο με επιτυχίες, προκλήσεις, δράση και πρωτοβουλίες, το οποίο ουσιαστικά ξεκινά από τις 3 Οκτωβρίου του 1926, όταν και ανοίγει τις πύλες της η 1η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και φτάνει μέχρι και σήμερα.

Μέσα από δεκαεννιά ιστορίες της έκθεσης, ο αναγνώστης “περιηγείται” στην ίδρυση του εθνικού εκθεσιακού φορέα, στην πορεία ανάπτυξης μέχρι την δικτατορία, στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων της ΔΕΘ από την μεταπολίτευση και έπειτα, στις διεθνείς συμμετοχές και στα αναρίθμητα επιτεύγματα και καινοτομίες, που παρουσιάζονται εδώ και δεκαετίες στις εγκαταστάσεις της.

Εκτεταμένη αναφορά γίνεται και στους θεσμούς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Τραγουδιού, που προσέδωσαν αίγλη, λάμψη και έφεραν στη Θεσσαλονίκη και στη ΔΕΘ, τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες κάθε εποχής.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Θεόδωρος Καράογλου, Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Αναστασιάδης, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ και Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, κ. Κώστας Μπλιάτκας.