Ημερίδα με θέμα «Ρομποτική για όλους»

145

16/1/2014

Μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως ομάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής νέων ηλικίας 10-16 ετών θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη από τις 23-27 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την πολυβραβευμένη ομάδα μαθητών της Πόλης Runavik των Νήσων Φερόες.
Ως πρώτη δράση στην Ελλάδα μαθητές θα είναι κεντρικοί ομιλητές σε Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση από μαθητές σε μαθητές σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας και διαδραστικό εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 , στις 10.00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κατακόμβη» του Ι.Ν. Ευαγγελισμού Ευόσμου. Την Ημερίδα θα παρακολουθήσουν μαθητές Ε τάξης των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Οι Δανοί μαθητές βρίσκονται στην Ελλάδα φιλοξενούμενοι του Ιδρύματος Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και συμμετέχουν ως πρεσβευτές στη δράση της Μητρόπολης, «Ρομποτική για όλους», που στόχο έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση των παιδιών με την επιστήμη και την τεχνολογία. Παράλληλα ο συνοδός τους, εκπαιδευτικός Dan Lamphauge, εμπνευστής και δημιουργός της ομάδας ρομποτικής των Νήσων Φερόες, καθηγητές με ομάδα παιδιών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει πιλοτικά στη χώρα μας εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής με εξαιρετικά αποτελέσματα, θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από αυτήν την καινοτόμο διαδικασία.
Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων «Συνεργασία για μια καλύτερη εκπαίδευση», «Σχολική Διοίκηση και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Καινοτομιών», «Αποτροπής της Σχολικής Διαρροής» και «Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στην Ευρώπη της Εκπαίδευσης», στα οποία συμμετέχει η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Κώστας Βασιλείου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, υπεύθυνος για το συντονισμό των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, θα παρουσιάσει το γενικότερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης και την προσφορά τους στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα των μαθητών.