Ημερίδα για την ρομποτική χειρουργική στην Ωτορινολαρυγγολογία

180

7/1/2014

Ημερίδα έχει θέμα «Διαστοματική Ρομποτική Χειρουργική στην Ωτορινολαρυγγολογία: Ότι πιο σύγχρονο για την υγεία σας» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 (10:00 – 13:30), στο ξενοδοχείο King George (αίθουσα «KG Ballroom 3»).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες υγείας και το κοινό.

Στο επίκεντρο των εργασιών θα βρεθεί η αντιμετώπιση των όγκων κεφαλής-τραχήλου και της αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο με τη Ρομποτική Χειρουργική και στόχος είναι η ενημέρωση για τη θέση της διαστοματικής Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ωτορινολαρυγγολογία, καθώς και να αποσαφηνιστούν τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα Da Vinci στο χειρουργό-ωτορινολαρυγγολόγο.

Η Διαστοματική Ρομποτική Χειρουργική με το σύστημα Da Vinci, άρχισε να εφαρμόζεται ερευνητικά το 2004, και καθιερώθηκε ως ασφαλής εναλλακτική μέθοδος στην αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων παθήσεων του στοματοφάρυγγα, υποφάρυγγα, λάρυγγα. 

Το ρομποτικό σύστημα Da Vinci επέτρεψε για πρώτη φορά στους χειρουργούς-ωτορινολαρυγγολόγους, πολύ μεγαλύτερη προσπέλαση στις περιοχές στόματος, φάρυγγα, λάρυγγα.

Σημαντικές ενδείξεις εφαρμογής της Διαστοματικής Ρομποτικής Χειρουγικής είναι η αντιμετώπιση όγκων της περιοχής κεφαλής και τραχήλου, καθώς και η αντιμετώπιση ασθενών με αποφρακτική άπνοια στον ύπνο.