Επιμορφωτικό πανεπιστήμιο στον Εύοσμο

162

11/1/2014

Επιμορφωτικό πανεπιστήμιο ιδρύει ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, «αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για συνεχή επιμόρφωση και με την πεποίθηση ότι οι σύγχρονες γνώσεις και εμπειρίες συμβάλλουν καίρια στην ανάπτυξη όλων μας, μετά την ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, προχωρά στην ίδρυση Δημοτικού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου.»

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου θεσμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (οδός Μ. Αλεξάνδρου 57) η τελετή έναρξης του Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί στο κοινό το πρόγραμμα των εισηγήσεων και το θεματικό περιεχόμενό τους, ενώ παράλληλα θα γίνει ενημερωτική παρουσίαση για το συνολικό σχεδιασμό της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας στην υλοποίηση προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης. Περιλαμβάνει 2 κύκλους μαθημάτων: Υγεία-Πρόληψη-Θεραπεία και Ζητήματα Ψυχικής Υγείας. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο ΘΕΠΑΝ (οδός Παπαδιαμάντη με Κατσαντώνη γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό) κάθε Τετάρτη από τις 18:30-20:00.

Η εγγραφή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και δικαίωμα εγγραφής έχουν οι ενήλικες.

«Με στόχο την πληροφόρηση αλλά και την γενικότερη πνευματική καλλιέργεια των δημοτών μας, ιδρύουμε έναν νέο θεσμό στο Δήμο μας με την ευχή βρει ανταπόκριση από τους δημότες μας και να ικανοποιήσει το αίτημα τους για έγκυρη κα έγκριτη ενημέρωση σε θέματα που τους αφορούν. Πρόκειται για το Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο του Δήμου μας στο βήμα του οποίου κλήθηκαν να δώσουν διαλέξεις κορυφαίοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και καταξιωμένοι επιστήμονες» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης. «Απαντώντας στις ανάγκες της κοινωνίας, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου επενδύει στη γνώση, στην κατάρτιση και στην επιμόρφωση, θεωρώντας πως έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε τις δομές εκείνες που προάγουν την παιδεία, την ενημέρωση και την πληροφόρηση των πολιτών, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες μάθησης και κατάρτισης για όλους» τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας Αβρόρα Σαββίδου.

Σε κάθε κύκλο μαθημάτων δικαίωμα εγγραφής έχουν 50 άτομα και μπορούν να δηλωθούν και οι δύο κύκλοι. Μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου, θα απονεμηθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα 2/3 των διαλέξεων.

Εγγραφές: Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης (Δημαρχείο Ευόσμου 2ος όροφος). Τηλ. 2313 302154 / 2313 302103. Αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν και ηλεκτρονικά με την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.kordelio-evosmos.gr).

Πηγή:parousiazw.gr