Εκπαιδευτικά πρόγραμματα στις περιφερειακές βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης

181

25/1/2014

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον «Όμιλο Φίλων Αστρονομίας» στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Δελφών, Ορέστου, Άνω Πόλης, Καλλιθέας, Ξηροκρήνης, Σταθμού και στην Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη.

Το πρόγραμμα έχει το γενικό τίτλο «Από τη Γη στο Διάστημα» και περιλαμβάνει τρεις ενότητες παρουσιάσεων με την ακόλουθη θεματολογία: 
• «Η μυθολογία των αστερισμών»
• «Ο άνθρωπος στο διάστημα» και 
• «Γνωριμία με τις ομορφιές και τα μυστήρια του Σύμπαντος»
Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από έμπειρα μέλη του «Ομίλου Φίλων Αστρονομίας» στο διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου 2014 και απευθύνονται σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. 
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα των κατά τόπους βιβλιοθηκών.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει ακόμη δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξίδι στον υπόγειο κόσμο» σε συνεργασία με το σύλλογο «Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης – Πρωτέας» στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Κωνσταντινουπόλεως, Κάτω Τούμπας, Τριανδρίας, Χαριλάου και Άνω Τούμπας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού και περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις και προβολές σχετικά με τη δημιουργία και τη μορφολογία των σπηλαίων και θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Φεβρουάριο του 2014.