Αφήγηση παραμυθιών- μεταμορφώσ​εις στο Φιξ in art

37

16/1/2014

Μία Τετραλογία που αποτελείται από μύθους και παραμύθια, λογοτεχνικά αποσπάσματα, και παραδόσεις σχετικά με τη μεταμόρφωση ανθρώπων σε ζώα, ή δέντρα και φυτά ή σε μυθικά πλάσματα.

Πότε από έρωτα κι από αγάπη, πότε για να λυτρωθούν από τη λύπη, πότε έρχεται ως τιμωρία, ή από ζήλια. Κάποιοι ήρωες επιλέγουν οι ίδιοι τη μεταμόρφωση τους, ενώ σε κάποιους άλλους χαρίζετε ως δώρο απ τους θεούς, υπάρχουνε και οι μεταμορφώσεις που προκαλούνται από έναν ανταγωνιστή όμως, πάντα υπάρχει το αντίδοτο!

Μέρος Πρώτο

Ο Μαγικός Κήπος Μία σύνθεση μύθων παραμυθιών και ποιημάτων για παιδιά από 6 έως 106 της Μαρίνας Χατζηκυριάκου Τον καιρό εκείνο, οι άνθρωποι πίστευαν πως στα δέντρα και τα φυτά ζούσαν μικρές οντότητες οι Αμαδρυάδες. Ίσως γι’ αυτό, όλοι σέβονταν και τιμούσαν τη φύση. Ίσως για αυτό, πολλοί άνθρωποι τον μακρινό κείνο καιρό, διάλεξαν να μεταμορφωθούν σε δέντρα ή λουλούδια. Άφησαν πίσω τους, τις ιστορίες να πλανιούνται μες το χρόνο και να φτάνουν σε μας, με το θρόισμα των φύλλων.

“Ο μαγικός Κήπος”, είναι ένας κήπος, που όλα αλλάζουν όψη σε μια στιγμή. Μύθοι και παραμύθια, λόγια των λουλουδιών σκαλισμένα σε ποιήματα φτάνουν σε μας από μέρη, μακρινά και κοντινά, από χρόνους που η καρδιά είχε μιλιά. Μία διαδραστική παράσταση, που ανασυνθέτει μύθους μεταμόρφωσης από τον Οβίδιο και την αρχαία Ελλάδα μέχρι την μακρινή Κίνα, και αφηγείται με τη γλώσσα των ποιητών και των παραμυθιών.

Την ίδια στιγμή, μεταμορφωνόμαστε, όλοι όσοι συμμετέχουμε, παιδιά και γονείς και με διάφορους τρόπους, ψιθυρίζουμε την ιστορία της δικής μας μεταμόρφωσης.
 
Αφήγηση Μαρίνα Χατζηκυριάκου και οι συμμετέχοντες.
Πρώτη Συνάντηση Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 17:00 – 18:00 στον Πολυχώρο Τέχνης, ΦΙΞ in Art, 26ης Οκτωβρίου 15.

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με το ΦΙΞ in Art : 2310 500 034 Ώρες Επικοινωνίας: 16:00 – 22:00 ή με το 6945 992509 10:00 – 14:00 Ειδική

Προσφορά για τα Μέλη του ΦΙΞ in art – Παιδιά 3 ευρώ , Συνοδοί 2 ευρώ.