Ψητά αυγά με μανιτάρια και γραβιέρα

4

20/12/2013

ΥΛΙΚΑ

  • 15 γρ. βούτυρο
  • 230 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 4 αυγά
  • θυμάρι 1/2 κ.γ.
  • 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 30 ml. κρέμα γάλακτος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 20′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 2 άτομα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε για 7 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα. Στα δύο τελευταία λεπτά του σωταρίσματος προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι.

Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι και τοποθετούμε εκεί τα μανιτάρια που σωτάραμε με τα υπόλοιπα υλίκα που υπάρχουν στο τηγάνι.

Σπάμε τα αυγά πάνω απο τα μανιτάρια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό το φαγητό.