Ψαρονέφρι με σώς ροδιού

119

21/12/2013

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 3/4 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3/4 κ.γ.
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 680 γρ. ψαρονέφρι ( 2 τεμάχια των 340 γρ. το καθένα)
  • 30 ml. ελαιόλαδο ( 2 κ.σ.)
  • 240 ml χυμός ρόδι
  • 15 ml νερό ( 1 κ.σ.)
  • 8 γρ. καλαμποκάλευρο 3/4 κ.γ.
  • 1 κ.σ. ξίδι σέρι (sherry vinegar)
  • 15 γρ. βούτυρο ανάλατο ( 1 κ.σ.)
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 35′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ μπόλ ανακατεύουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, το πιπέρι, την κανέλα και το αλάτι.

Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά. Τοποθετούμε το κρέας στο μπόλ με τα μπαχαρικά και φροντίζουμε να καλύψουμε καλά με αυτά το κρέας.

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια πρός χαμηλή. Βάζουμε το κρέας στο τηγάνι και το μαγειρεύουμε γυρίζοντας το τακτικά ώστε να ψηθεί απο όλες τις πλευρές. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20-25 λεπτά.

Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Στο μεταξύ βάζουμε το χυμό σε μια μικρή κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε το χυμό να βράσει για 2-3 λεπτά.

Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το νερό με το καλαμποκάλευρο και το προσθέτουμε στο χυμό. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε σε κομμάτια το ψαρονέφρι και το σερβίρουμε με τη σάλτσα ροδιού που φτιάξαμε.