Χωρίς πολυιατρεία ο ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 3 Ιανουαρίου

157

27/12/2013

Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου θα παραταθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αφού η Ομοσπονδία των των γιατρών του Οργανισμού αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεών της.
«Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προσήλθαν στο διάλογο ανταποκρινόμενοι στη σύσταση του πρωθυπουργού, που είχε ως προαπαιτούμενο, όπως κάθε διάλογος επί της ουσίας, τον σεβασμό των απόψεων της άλλης πλευράς, την προσπάθεια εύρεσης κοινώς αποδεκτών λύσεων αλλά και την αναμονή έως την τελική έκβαση του διαλόγου, προτού το υπουργείο προχωρήσει σε δικές του αποφάσεις» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, η κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, η οποία προβλέπει τη σύσταση συγκεκριμένης μορφής θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, συγκεκριμένα στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), αποτέλεσε casus belli για τους γιατρούς.

Η εναλλακτική της μεταφοράς των θέσεων στις ΥΠΕ, οι οποίες θα έχουν την ευθύνη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που δρομολογεί το υπουργείο Υγείας θεωρήθηκε από τους γιατρούς ότι «εκμηδενίζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης και τορπιλίζει το διάλογο».