“Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη” στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

159

17/12/2013

Ένα ατμοσφαιρικό ονειρικό ταξίδι μέσα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, βασισμένο σε μια ιδέα και παραγωγή του Αλέξανδρου Τρανταφύλλου.
Μπαίνουμε στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων του Παπαδιαμάντη, μέσα από τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα διηγήματά του:
Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη
Άνθος του Γυαλού
Σταχομαζώχτρα
Το Χριστόψωμο

Παρακολουθώντας εικόνες από το νησί του, τη Σκιάθο, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, νιώθουμε και ζούμε στον ονειρικό κόσμο του μεγάλου συγγραφέα. Με την προβολή του, διάρκειας 90 λεπτών, αφιερώματος-ντοκιμαντέρ «Τα Χριστούγεννα του Κυρ Αλέξανδρου», ανακαλύπτουμε το λόγο του Παπαδιαμάντη καταγράφοντας την γιορτινή εικόνα αλλά και τη συνέχεια στο τώρα.
Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Κωνσταντινίδη.
Θα παρουσιαστούν δραματοποιημένα, με τη μουσική συνοδεία της φυσαρμόνικας του Αλέξανδρου Τρανταφύλλου, τα διηγήματα Έρωτας στα χιόνια και Στης Κοκόνας το σπίτι από τις Βιολέτα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Χονδρογιάννη και Κλεοπάτρα Τσακούρη, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 και τις Κωνσταντίνα Χρυσοχοΐδου και Βούλα Σολοκίδου, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Ιανού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 20:00, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή:thestival.gr