Φαλάφελ

58

4/12/2013

Υλικά:

1 φλυτζάνι ξηρά ρεβύθια

1 φλυτζάνι φάβα

1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι τριμμένο

3 κουνιτσες σκόρδο

1 φλυτζάνι νερό

1/2 φλυτζάνι σουσάμι

1/2 φλυτζάνι αλεύρι σκληρό

1/4 κους κους (πλιγούρι)

1/4 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκκομένο

1/4 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. κύμινο

2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό

2 κ.γ. σόδα μαγειρέματος

1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1/4 κ.γ. πιπέρι μαύρο

λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζετε τη φάβα και τα ρεβύθια από το βράδυ να φουσκώνουν στο νερό.

Tα σουρώνετε όλα τα όσπρια. Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μίξερ.

Tα αφήνετε για μια ώρα περίπου.

Kάνετε μικρές μπαλίτσες και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.