Τοξικό ψάρι το… ναρκωτικό των δελφινιών

207

31/12/2013

Δελφίνια που «φτιάχνονται» με τις τοξίνες ενός ψαριού συνέλαβαν οι κάμερες στο πλαίσιο των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ του BBC «Dolphins: Spy in the Pod».

Οι κάμερες ήταν ενσωματωμένες σε ψεύτικα ψάρια, καλαμάρια και μια θαλάσσια χελώνα και κατέγραψαν 900 ώρες υλικού που δείχνουν τα δελφίνια στους φυσικούς τους οικοτόπους.

Μια από τις σκηνές που ξεχωρίζουν είναι τα νεαρά δελφίνια που «φτιάχνονται» με ένα τοξικό ψάρι. Τα δελφίνια δαγκώνουν προσεκτικά το ψάρι του είδους Tetraodontidae και το περνούν το ένα στο άλλο.

Όταν το συγκεκριμένο ψάρι απειληθεί απελευθερώνει μια τοξίνη, η οποία σε μεγάλες δόσεις είναι θανατηφόρα αλλά σε μικρές δόσεις έχει την ίδια επίδραση με τα ναρκωτικά.

Όπως φαίνεται, τα δελφίνια γνωρίζουν ακριβώς πώς πρέπει να χειριστούν το ψάρι για να απελευθερώσει τη σωστή ποσότητα, που δεν θα τα βλάψει.

Αφού δαγκώσουν το ψάρι, τα δελφίνια φαίνονται να βρίσκονται σε κατάσταση έκστασης.

Όπως δήλωσε ο Rob Pilley, ζωολόγος και παραγωγός του ντοκιμαντέρ, όταν μάσησαν το ψάρι τα δελφίνια άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα και έδειχναν να εντυπωσιάζονται από την αντανάκλασή τους στο νερό.

Το video με τα δελφίνια που «φτιάχνονται» με το τοξικό ψάρι θα παρουσιαστεί στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς του BBC, που ξεκινά την Πέμπτη.

Πηγή: econews.gr