Την Παρασκευή η συνεδρίαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για τις κινητοποιήσεις

2

12/12/2013

Αύριο, Παρασκευή (στη 1 το μεσημέρι) συνεδριάζει η Ολομέλεια των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ομοσπονδία και σύλλογοι) προκειμένου να αποφασίσει για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι γιατροί, ωστόσο, συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, όπως είχαν αρχικά αποφασίσει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, απευθύνει έκκληση στους γιατρούς  να ξεκινήσουν άμεσα την λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας που διαχειρίζονται τις αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης κ.λ.π. και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ιατρών δεν πρέπει να αποτελέσουν αιτία για την παρεμπόδιση χρήσιμων κοινωνικών υπηρεσιών» είπε ο κ. Κοντός. 

Παράλληλα, στον ΕΟΠΥΥ έχουν φτάσει καταγγελίες ασφαλισμένων ότι κάποιοι συμβεβλημένοι ιατροί δεν δέχονται επισκέψεις, ισχυριζόμενοι ότι έχει κλείσει ο αριθμός των ραντεβού. Ο Οργανισμός θα διερευνήσει κάθε καταγγελία ξεχωριστά και θα προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες.

Οι γιατροί ζητούν όσοι απορροφηθούν από το ΕΣΥ, να έχουν τις συμβάσεις που ισχύουν για πανεπιστημιακούς και στρατιωτικούς γιατρούς, δηλαδή μονιμότητα στο Δημόσιο και δικαίωμα για το δικό τους ιατρείο. Επίσης, επιθυμούν ως βασικό κριτήριο του βαθμολογίου να είναι μόνο τα χρόνια και όχι το επιστημονικό έργο και από άλλα κριτήρια.

Πηγή:in.gr