Συνέδριο με θέμα «Επιχειρηματικότητα: Μοχλός Επενδύσεων και Απασχόλησης»

137

11/12/2013

Το Τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.), διοργανώνουν το 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Θέμα του συνεδρίου είναι «Επιχειρηματικότητα: Μοχλός Επενδύσεων και Απασχόλησης». Η έναρξη των εργασιών του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 15:00, στην αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Νέο Κτίριο) και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής νέων ιδεών και απόψεων μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών της Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Επιστήμης που δραστηριοποιούνται τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών υψηλού επιπέδου στα γνωστικά πεδία της Χρηματοοικονομικής, της Λογιστικής και των Οικονομικών Επιστημών.
Τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 200 ερευνητές και καθηγητές Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο καθώς και ενδιαφερόμενοι από την τοπική κοινωνία.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν τα γνωστικά αντικείμενα: Λογιστικής, Ελεγκτικής, Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής, Χρηματοοικονομικής των Επιχειρήσεων, Αποτίμησης, Τραπεζικής, Κεφαλαιακής Διάρθρωσης, Κεφαλαιαγορών, Επενδύσεων και Μέτρησης Αποδοτικότητας, Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συζήτηση με θέμα: «How to improve Research in Accounting and Finance», με ομιλητές τους κ.κ. Παναγιώτη Θεοδοσίου Καθηγητή, Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δημήτρη Μαργαρίτη Καθηγητή, University of Auckland, New Zealand και Μάνθο Δελή Καθηγητή, University of Surrey, UK. Την συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Δημήτριος Γκίκας Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πηγή:parousiazw.gr