Συνέδριο για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

347

2/12/2013

«Μονογονεϊκή Οικογένεια – Με το Βλέμμα στο Μέλλον: Φορείς και Κοινωνικές Παροχές – Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα» είναι το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ», την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιαστεί το Σχέδιο Δράσης του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ως εταίροι οι Δήμοι Κορδελιού-Ευόσμου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Παύλου Μελά, μέσω του οποίου προωθούνται στην απασχόληση 100 άνεργοι Αρχηγοί Μονογονεϊκών Οικογενειών που διαμένουν στα όρια των τριών αυτών Δήμων .
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν οι κοινωνικές παροχές και οι δράσεις υποστήριξης που αναπτύσσονται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο τόσο για τις Μονογονεϊκές Οικογένειες όσο και γενικότερα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ενώ θα γίνει αναλυτική παρουσίαση προγραμμάτων και δράσεων που υλοποιούνται σήμερα στη χώρα μας για την απασχόληση και την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας.
Το συνέδριο εντάσσεται στις δράσεις δημοσιότητας της πράξης: «Μονογονεϊκές Οικογένειες: Απασχόληση και Τοπική Κοινωνία στη Δυτική Θεσσαλονίκη», που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο υλοποίησης των «Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» (ΤΟΠ ΕΚΟ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

17:00-17:30 Προσέλευση – Εγγραφή Συνέδρων
-Έναρξη εργασιών
-Ελπινίκη Βουτσά, Αναπλ. Προϊσταμένη τμημ. Αποτελεσματικότητας, Ποιότητας, Οργάνωσης & Διαφάνειας Δήμου Κορδελιού Ευόσμου & Υπεύθυνη Έργου: Παρουσίαση της πράξης: «Μονογονεϊκές Οικογένειες: Απασχόληση και Τοπική Κοινωνία στη Δυτική Θεσσαλονίκη»
17:30- 18:15 Χαιρετισμοί:
-Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
-Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
-Μητρόπολη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως
-Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
-Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου
-Δήμαρχος Παύλου Μελά
-Πρόεδρος της ΑΣ ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ

18:30-19:30 Φορείς και Κοινωνικές Παροχές σε Μονογονεϊκές Οικογένειες
Συντονιστής: Γιώργος Γκανάτσιος, Δ/της Παιδείας Και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Κορδελιού Ευόσμου
Εισηγούνται οι:

-Βασιλική Πλιόγκου, Δρ. Επιστημών Αγωγής ΠΤΔΕ-ΑΠΘ, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη τομέα Παιδαγωγικών, Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης: «Οι οικογένειες στην εποχή της οικονομικής κρίσης – Το παράδειγμα των μονογονεϊκών οικογενειών».

-Αθανάσιος Παπαγεωργίου – Γενικός Γραμματέας δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης: «Κοινωνική Πολιτική και ΟΤΑ»

-Χρυσούλα Βερβερίδου, Κοινωνιολόγος Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Δήμου Κορδελιού Ευόσμου: «Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Κορδελιού Ευόσμου»

-Δημήτρης Πανοζάχος, Οικονομολόγος- ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΕ : «Συνυπάρχοντας μεταξύ Εργασίας , Επιχειρείν και Μονογονεϊκής Οικογένειας»

• Ερωτήσεις 10΄

• Προβολή 2λεπτου σποτ για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου

Διάλειμμα για καφέ 19:30-19:45

19: 45- 21:15 Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα
Συντονιστής: Ξάνθος Χύτας, Δημοσιογράφος Δ.Τ
Εισηγούνται οι:
-Δημήτριος Κανελλίδης, Περιφερειακός Διευθυντής ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας: «Προγράμματα και δράσεις του ΟΑΕΔ για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα»

-Κώστας Ποσειδώνος, οικονομολόγος- σύμβουλος ΕΕΘ: «Επαγγέλματα σε ανεπάρκεια – Προοπτικές ανάπτυξης»

-Γιώργος Καλλίνος, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων LEVER A.E. : «Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας»

-Δρ. Απόστολος Δασίλας, οικονομολόγος-Χρηματοοικονομικός σύμβουλος, Εξωτ. Συνεργάτης του Μεσογειακού ΚΕΚ: «Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις: Μια διέξοδος στην οικονομική κρίση»

-Θεοδώρα Τσιφτσή, Προϊστ. Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Ποιότητας & Αξιολόγησης Δήμου Παύλου Μελά: «Ευρώπη 2020: Με το βλέμμα στο μέλλον»

• Ερωτήσεις 10΄

21:15-21:30 Βραβεύσεις –Απονομές

-Αβρόρα Σαββίδου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας: «Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου»

-Απονομή Επαίνων Μαθητών – τριών Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

-Χορήγηση Βεβαιώσεων Ωφελουμένων του προγράμματος