Ριζότο με κολοκύθα και καρύδια

59

17/12/2013

Υλικά
250 γρ. ρύζι για ριζότο (περίπου 1 ποτήρι του νερού)
3 ποτήρια του νερού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου ζεστό
200 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
2 χούφτες καρύδια
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και την κολοκύθα να σοταριστούν (δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα). Τα αλατοπιπερώνετε.

Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1′ ακόμη, ώστε να γυαλίσει το ρύζι.

Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό, περιμένοντας να πιει αυτόν που βάλατε για να προσθέσετε τον επόμενο. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και δεν ξεχνάτε να ανακατεύετε απαλά καθόλη τη διάρκεια.

Μόλις το ρύζι έχει γίνει και έχει απορροφηθεί πλήρως ο ζωμός, προσθέτετε τα καρύδια και το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε καλά με απαλές κινήσεις και αποσύρετε από την εστία.

Αφήνετε να σταθεί 2′-3′ και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

Tip1: Αν σερβίρετε το συγκεκριμένο πιάτο ως πρώτο ή ως συνοδευτικό, η συγκεκριμένη ποσότητα επαρκεί για 4 άτομα. Αν το σερβίρετε ως κυρίως, αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί σε 3 χορταστικές μερίδες.
Tip2: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό ζωμό ή διαλύσετε έναν κύβο στην αντίστοιχη ποσότητα νερού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι ζεστό το υγρό για να μην πέφτει η θερμοκρασία και σταματά ο βρασμός.
Tip3: Αν ο ζωμός σας είναι αλατισμένος, προσέξτε την ποσότητα του αλατιού που θα βάλετε. Είναι προτιμότερο να αλατίσετε ελαφρά τα λαχανικά κατά το σοτάρισμα και να προσθέσετε αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος αν χρειαστεί, αφού δοκιμάσετε το ριζότο.