Νηστίσιμοι γίγαντες πλακί

4

18\12/2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Αφού έχουμε μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες, την επόμενη μέρα τους βράζουμε περίπου μία ώρα, τους σουρώνουμε και τους ρίχνουμε σε ταψί.

Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει λίγο η σάλτσα.

Μόλις είναι έτοιμη, την ρίχνουμε στο ταψί με τους γίγαντες και προσθέτουμε λίγο λάδι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και ρύζι για περισσότερη γεύση.