Μέρα δημιουργικής απασχόλησης στην «Παραμυθούπολη» στην Ευκαρπία!

215

29/12/2013

Όλη μέρα με παιχνίδια στην Παραμυθούπολη τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

1. 9.00 – 14.00
Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 τα παιδιά έχουν πολλούς λόγους να θέλουν να έρθουν στην Παραμυθούπολη! Έχουμε ετοιμάσει μια μέρα πολύ δημιουργική για όλες τις ηλικίες, η οποία θα διευκολύνει και τους εργαζόμενους γονείς, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά στο χώρο για όλη τη διάρκεια του πρωινού. Το πρόγραμμα, λοιπόν, για τα μεγάλα παιδιά – που πηγαίνουν δηλαδή στο δημοτικό – περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

10.00 – 11.30: Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο Ρομποτικής από τη Robotixlab: Το εργαστήρι περιλαμβάνει μια εισαγωγή στη ρομποτική με παρουσίαση ρομπότ και σύντομων βίντεο. Κατασκευή εφευρέσεων με βιβλιοθήκη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και κατασκευή ηλεκτρονικής χριστουγεννιάτικης κάρτας με led που αναβοσβήνει για το σπίτι.

12.00 – 13.30: «Παίζουμε Ιστορία της Τέχνης;» με τη Στεφανία Βελδεμίρη. Εικαστικό εργαστήρι στο οποίο θα μιλήσουμε για τη γέννηση της ζωγραφικής, την τέχνη των σπηλαίων και τους ανθρώπους της μακρινής προϊστορίας, που τόσο μας έμοιαζαν… Θα ακολουθήσει η δημιουργία της δικής μας «βραχογραφίας», μεταφέροντας στα μέσα της εποχής μας τις δικές μας αγωνίες και σκέψεις.

Ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις είναι περιορισμένος, γι” αυτό καλό θα ήταν να προηγηθεί κράτηση. Τ 2310 690314. Συμμετοχή: 12 ευρώ το παιδί για όλη την ημέρα.

2. 12.00 – 13.30
Χαρά και δημιουργική απασχόληση, όμως, θέλουμε να προσφέρουμε και στους μικρούς μας φίλους! Γι” αυτό στις 12μ. θα τους περιμένουμε για Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδοπαραμύθια:
Μαζί με την παιδαγωγό-εμψυχώτρια Ελένη Γιαννούση θα διαβάσουμε το βιβλίο “Ένα δώρο για τον καθένα” από τις εκδόσεις Ίκαρος και θα παίξουμε παιχνίδια με τους ήρωες της ιστορίας. Τέλος, θα χρησιμοποιήσουμε το χαρούμενο καλαμπόκι μας, για να φτιάξουμε μικρά στολιδάκια.

Για παιδιά από 2,5 ως 5 ετών.
Εκδήλωση ανοιχτή χωρίς κράτηση θέσης και χωρίς συμμετοχή.