Κουδούνι έναρξης για το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο δήμο Παύλου Μελά

131

10/12/2013

Από την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κάθε απόγευμα ένα διαφορετικό κουδούνι θα ακούγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης (απέναντι από τη στροφή Καρατάσου επί της Λαγκαδά) και στο 5ο – 12ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης (Αρκαδίου 35φανάρι Μαυρομιχάλη).

 Πρόκειται για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Παύλου Μελά, το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του για τη νέα σχολική χρονιά.
Μια προσπάθεια από κοινού μεταξύ 20 έμπειρων εθελοντών καθηγητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εθελοντών φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του δήμου.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 80 περίπου μαθητές ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες τους δήμου θα δέχονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους και τις επόμενες μέρες.

Το κοινωνικό φροντιστήριο προσφέρει προγράμματα Θετικής, Τεχνολογικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης, καλύπτοντας τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Τα προγράμματά του είναι πανομοιότυπα με τα αντίστοιχα των φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης και ο βασικότερος στόχος είναι η επιτυχία των μαθητών μας στις σχολικές και στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η επιλογή παιδιών γίνεται βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων που όρισαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και σχετίζονται με την οικογενειακή κατάσταση των μαθητών και τα προβλήματα που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν άνεργοι γονείς, δυσλειτουργικό περιβάλλον κ.λπ.-, ενώ ειδική μέριμνα λαμβάνεται για όσους έχουν προβλήματα υγείας ή αναπηρίες.