εκδηλώσεις για «Ενημερωμένους γονείς Χαρούμενα παιδιά»

149

3/12/2013

Εκδηλώσεις με θέμα «Ενημερωμένοι γονείς-Χαρούμενα παιδιά» μπορείτε να παρακαλουθήσετε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24, Αθήνα) τον Νοεμβριο και Δεκέμβριο. Πρόκειται για έναν κύκλο ομιλιών κατά τη διάρκεια του οποίου έγκριτοι επιστήμονες, καταξιωμένοι συγγραφείς και σημαντικοί επαγγελματίες θα συνομιλήσουν με γονείς εμβαθύνοντας πάνω στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ανακαλύπτοντας λύσεις και προτείνοντας νέους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά σήμερα.

το ομώνυμο βιβλίο της, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Μέσα από αυτό το εργαστήρι, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα διάφορα είδη νοημοσύνης και τις κλίσεις των παιδιών τους έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τους δικούς τους τρόπους έκφρασης, δημιουργικότητας και φαντασίας.
Τέλος, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, στις 13:00 μ.μ., ένας συγγραφέας παίρνει το μέρος των παιδιών, ένας διατροφολόγος παίρνει το μέρος των γονιών και ένας μάγειρας «γεφυρώνει» το μεγάλο χάσμα στο θέμα της διατροφής που υπάρχει μεταξύ παιδιών και γονιών.

Τελικά όλοι μαζί καταφέρνουν να δείξουν στους γονείς τρόπους να μαγειρεύουν υγιεινά και νόστιμα ακόμη και τα φαγητά που τα παιδιά δεν αγαπούν, αποδεικνύοντάς τους εντέλει ότι και η «ψαρόσουπα» δεν είναι… και τόσο άσχημη τελικά!

Την παρουσίαση θα κάνουν ο καταξιωμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης και ο Παρασκευάς  Παπαχρήστος διατροφολόγος-διαιτολόγος, Μ.Sc.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς που θα συνοδεύονται αποκλειστικά και μόνο από τα παιδιά τους.