«Εθέλοντας και Γράφοντας»: Η γιορτή του εθελοντισμού στη Θεσσαλονίκη

163

3/12/2013

Δημοσιογράφοι,φωτογράφοι,σκιτσογράφοι αλλά και γραφίστες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, για μια ημέρα, μέσα από την εκδήλωση «ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ» που διοργανώνεται από τη Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και το Thess-Δίκτυο, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι θα στηθεί ένα χώρος στο πρότυπο ενός δημοσιογραφικού γραφείου όπου οι πολίτες θα μπορούν να…μεταμορφωθούν σε μια από τις παραπάνω ιδιότητες.

Κάθε ένας και κάθε μία θα μπορεί να επισκεφτεί το «γραφείο» της πλατείας Αριστοτέλους και να δώσει ένα άρθρο, μια φωτογραφία, ένα σκίτσο, μια γελοιογραφία, μια ιστορία ή ένα σχόλιο του αρκεί να αφορούν τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.
Τα κείμενα, οι φωτογραφίες, τα σκίτσα και οι γελοιογραφίες που θα συγκεντρωθούν, θα φιλοξενηθούν σε μια ξεχωριστή έντυπη έκδοση η οποία θα μοιραστεί την επόμενη ημέρα στην πόλη!
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ανταλλάξουμε σκέψεις και αντιλήψεις για τον εθελοντισμό του σήμερα με προοπτική το αύριο. Τι είναι ο εθελοντισμός ; Διαχρονική αξία ; Κοινωνική ευθύνη ; Αλληλεγγύη ; Ανάγκη στα δύσκολα ή δείγμα υγείας της κοινωνίας ;

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ο εθελοντισμός γιορτάζει και προσκαλεί όλη την πόλη. Από τις 11 το πρωί στην Πλατεία Αριστοτέλους!

5 Δεκεμβρίου

Από το 1985 ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει την 5η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη.Το Thess-Δίκτυο διοργανώνει για 4η χρονιά εκδήλωση στη Θεσσαλονίκης, καλώντας τους πολίτες να μάθουν τόσο για τις ευκαιρίες εθελοντισμού στην πόλη όσο και για προγράμματα εθελοντισμού στο εξωτερικό.

Πηγή:parousiazw.gr