Δημοπρασία έργων τέχνης για την ενίσχυση ασθενών με διαβήτη

154

5/12/2013

Η Κάρτα Διαβήτη με σύμμαχο τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, της Θεσσαλονίκης και την καλλιτεχνική συμπαράσταση 10 ελλήνων καλλιτεχνών διεθνούς βεληνεκούς, διοργανώνει μια μοναδική εκδήλωση γεμάτη τέχνη, ενημέρωση και παιδικά χαμόγελα, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου (18:00 – 22:00 μ.μ.), στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. 

Ένα Μπλέ Διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό, μια μοναδική καλλιτεχνική έκθεση, μια σειρά από
επιστημονικές ομιλίες και μια ζωντανή δημοπρασία έργων τέχνης, συνθέτουν το επόμενο αποφασιστικό βήμα της Κάρτας Διαβήτη.  

Η Κάρτα Διαβήτη συνεχίζει το κοινωνικό της έργο, με στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση και ουσιαστική ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, μέσα από χρώματα και ιδέες, τέχνη, παιχνίδια και συμβουλές που θα γεμίσουν τη ζωή μας με χαμόγελο και θα κάνουν κάθε μέρα μας πιο εύκολη, πιο δυνατή!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 • 18:00 Μια Γλυκιά Μουσική Έναρξη 
  Την εκδήλωσή μας θα παρουσιάσει η αγαπημένη μας Ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη και θα ξεκινήσει με Σόλο Φλάουτο της μικρής Κάρμεν Μουρατίδου, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλειος Παππάς, πρόεδρος Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Αριστείδης Ράπτης πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη, Χρήστος Μαννές πρόεδρος Εταιρίας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού, Μαρία Εμποριάδου-Πετικοπούλου, Καθηγ. Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Πνευμονολογίας Α.Π.Θ.
 • 18:30 Επιστημονικές Εισηγήσεις
  Πάνελ Επιστημονικών Εισηγήσεων με το συντονισμό της Δημοσιογράφου Υγείας Εύας Ντελιδάκη και τη συμμετοχή των ιατρών: Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Α.Π.Θ., Έφη Ευστρατίου Διαιτολόγος Επιστ. Συνεργάτιδα Δ΄Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ., Κυριάκος Καζάκος, πρόεδρος Διαβητολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος, Δημήτριος Γκλάβας Ψυχολόγος,Επιστημ. Συνεργάτης Α΄Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ., Όλγα Κωνσταντινίδου Ψυχολόγος, Επιστημ. Συνεργάτιδα Α΄Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ.
 • 20:00 Καλλιτεχνική Δημοπρασία
  10 Καταξιωμένοι έλληνες καλλιτέχνες διαθέτουν αφιλοκερδώς 20 συλλεκτικά έργα, ενώ το Μουσείο Μπενάκη τιμά την πρωτοβουλία της Κάρτας Διαβήτη δωρίζοντας μια μοναδική μεταξoτυπία του Νικόλαου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. 
  Όλα τα Έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν απευθείας από την Κάρτα Διαβήτη και την ΕΛΟΔΙ σε ευπαθείς οικογένειες για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 • 21:00 Art Cocktail Party
  Για τους επίσημους καλεσμένους θα ακολουθήσει Art Cocktail Party στην ειδικά διαμορφωμένη Gallery.