«Ένα σπίτι παραμύθια» τροφοδοτεί την Αρωγή Θεσσαλονίκης

157

20/12/2013

Στις 22/12 ημέρα Κυριακή, η θεατρική παράσταση της Λίνας Νικολακοπούλου και του Σταμάτη Κραουνάκη,  στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη και ώρα 18:00, θα γίνει για τους σκοπούς της Αρωγής Θεσσαλονίκης!!Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ και για τα δύο άτομα 10 ευρώ!! Για πληροφορίες και παραλαβή εισιτήριων στην κ. Κέλλυ Αποστολίδου (  6977484676  ) καθώς και στο σπιτάκι στην Αριστοτέλους.  Δεύτερο σπιτάκι αριστερά από το άγαλμα του Βενιζέλου (πάνω από την Εγνατία) κάθε μέρα, από τις 11:00 εώς 22:00. ( στο σημείο γίνεται και συγκέντρωση τροφίμων) Έναρξη παράστασης 18:00, προσέλευση στα ταμεία του θεάτρου 17:30 για ανταλλαγή προπωληθέντων voucher με εισιτήρια! «Ένα σπίτι παραμύθια»

Η ομάδα των «πέντε» με επικεφαλής την Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια – μουσικό Ελευθερία Πάτση με την κιθάρα της και τους νέους Θεσσαλονικείς ηθοποιούς – περφόρμερ: Στελλίνα Βογιατζή, Ηλέκτρα Γωνιάδου, Αλέξανδρο Τσιούκα, Γιώργο Γιαννάκη και ζωντανή μουσική από δύο εξαίρετους σολίστες, στο πιάνο ο Τάσος Ματζάρης και στα κρουστά ο Νίκος Βαργιαμίδης οι οποίοι ενσωματώνονται στην παράσταση και σε σημεία αναλαμβάνουν ρόλους, οδηγεί τον παιδόκοσμο στον μαγικό κόσμο πέντε παραμυθιών: «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» του Christian Andersen , «Η έξυπνη Γκρέτα» των αδερφών Γκριμμ, «Ο Τζακ κι η Φασολιά» του Joseph Jacobs, «Η συναυλία των ζώων» των αδερφών Γκριμμ, και «Η πεντάμορφη και το τέρας» της Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve, αποτελούν τον πρώτο κύκλο των πέντε παραμυθιών, με τον τίτλο «Ένα σπίτι παραμύθια».

Η ρυθμική και μελωδική μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη βασισμένη σε διάφορα μουσικά μοτίβα, στοιχεία από παλιά λαϊκά τραγούδια, από δημοτικά, από όπερα, και αποτελούμενη και από άλλους ρυθμούς και μελωδίες, το θαυμάσιο λιμπρέτο, οι στίχοι της Λίνας Νικολακοπούλου, ταξιδεύουν τα παιδιά στον ονειρικό κόσμο των παραμυθιών, κατανοώντας έτσι ευκολότερα το μύθο και τα νοήματά του μέσα από μουσικές, λόγια και χρώματα.

Τα παιδιά συμμετέχουν διαδραστικά στην παράσταση, τραγουδούν και χορεύουν, κι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη χαρά της μεταμφίεσης εφόσον τα πάντα διαδραματίζονται επί σκηνής κι έτσι αναπτύσσεται η δημιουργική τους φαντασία. Με την ελπίδα πως τα παιδιά θα μεγαλώσουν ωραία και οι γονείς θα γίνουν πάλι «παιδιά».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Ιδέα και διδασκαλία θεάματος: Σταμάτης Κραουνάκης Επιμέλεια κειμένων –στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου Σκηνοθεσία – χορογραφία: Τατιάνα Μύρκου Σκηνικό: Σταμάτης Κραουνάκης – Τατιάνα Μύρκου Επιμέλεια κοστουμιών: Στέλλα Γκρεκιώτη

Πηγή: ThessalonikiPress.gr