Στηρίξτε οικονομικά ένα παιδί με αναπηρία μέσω της ΕΛΕΠΑΠ

89

26/11/2013

«Υιοθετήστε» οικονομικά ένα παιδί με αναπηρία, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και βοηθήστε την οικογένειά του να αντεπεξέλθει στο κόστος του προγράμματος αποκατάστασής του, μέσω της ΕΛΕΠΑΠ.

«Σε μια εποχή που αυξάνονται τα παιδιά τα οποία είναι ανασφάλιστα, είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης πόρων για να καλυφθούν οι ανάγκες τους» τόνισε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την ανακοίνωση των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΕΛΕΠΑΠ, η διευθύντριά της Λένα Χράνη.

Στο πρόγραμμα της δωρεάς υιοθεσίας εντάσσονται παιδιά με αναπηρίες που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και προσέρχονται στην ΕΛΕΠΑΠ για το απαραίτητο, για την αποκατάστασή τους, θεραπευτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η έλλειψη οικονομικών πόρων αλλά και ασφαλιστικού φορέα για την κάλυψη του κόστους των θεραπειών, χαρακτηρίζουν τις οικογένειες αυτές που έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από το πρόβλημα υγείας του παιδιού τους και τις οικονομικές δυσκολίες που προκύπτουν από αυτό. «Ήδη έχουμε 10 παιδιά που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα αλλά υπάρχει ανάγκη για διπλάσιο αριθμό» εξήγησε η κ.Χράνη.

Το κόστος της υιοθεσίας ενός παιδιού, ανέρχεται στο ποσό των 3.000 ευρώ ετησίως και ο υιοθέτης – δωρητής καλείται να το καλύψει ολόκληρο ή μέρος αυτού, ή να το μοιραστεί με ένα ή περισσότερα άτομα.

Αναφερόμενη στις εορταστικές εκδηλώσεις της ΕΛΕΠΑΠ, η κ.Χράνη ανήγγειλε το χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου (10:00 π.μ.- 20:00 μ.μ.). Τα έσοδα θα διαθετούν για την ενίσχυση του δύσκολου, καθημερινού αγώνα της, με διαρκή στόχο τα «Βήματα Ζωής» για το Παιδί με Αναπηρία.

Επίσης, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στηχριστουγεννιάτικο παζάρι στη
ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και επίσης μουσική εκδήλωση στις 16 Δεκεμβρίου, στο Βασιλικό Θέατρο και φιλανθρωπικό δείπνο, στις 12 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του «Thessaloniki food festival».

Τέλος, στις 9, 10 και 30 Δεκεμβρίου, στην αποθήκη Γ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι ηθοποιοί Μαρία Κωνσταντάκη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιάννης Βούρος και Αθηνά Μαξίμου, θα αφηγηθούν κλασικά παραμύθια με τη συνοδεία μουσικών συνόλων.