ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Search

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

147

1/11/2013

Σήμερα 1η Νοεμβρίου και η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Δωρεά Οργάνων όπως έχει καθιερωθεί από τον Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων φροντίζοντας έτσι κάθε χρόνο την σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Στόχος του Οργανισμού όχι μόνο την έγκαιρη ενημέρωση, αλλά την συζήτηση του θέματος χωρίς στεγανά και προκαταλήψεις. Η Δωρεά Οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί σε ανθρώπους όχι μόνο δίπλα αλλά και σε οικεία μας άτομα.

Έτσι στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) διοργανώνουν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ στην Καμάρα μία εκτενή ενημέρωση για αυτό το ευαίσθητο κοινωνικά θέμα.

Στην εκδήλωση θα βρίσκονται λήπτες οργάνων, δωρητές, εθελοντές, γιατροί και γενικότερα άνθρωποι με εμπειρία στις μεταμοσχεύσεις διανέμοντας έτσι έντυπο υλικό και συζητώντας για αυτήν την προσφορά ζωής.

Αξίζει όλοι μας να έρθουμε πιο κοντά στο ζήτημα και να ευαισθητοποιηθούμε ώστε να υπάρξει σωστή πρόληψη αλλά και μία έγκαιρη επίλυση.

Επιμέλεια: Εύη Γεράκη