ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Search

Νέα διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» από το δήμο Νέαπολης-Συκεών

148

14/11/2013

Με δυο νέα προϊόντα ενισχύει το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Γραφείο Καταναλωτών, προχωρώντας στην τέταρτη διοργάνωση διάθεσης προϊόντων από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ οι αιτήσεις-παραγγελίες μπορούν να υποβάλλονται από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις διάθεσης προϊόντων ξεπέρασαν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς περισσότερα από 10.000 νοικοκυριά δήλωσαν συμμετοχή στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» και προμηθεύτηκαν συνολικά περίπου 550 τόνους προϊόντων. Αυτή τη φορά, μάλιστα, ο κατάλογος εμπλουτίστηκε με νέα προϊόντα, όπως είναι τα κρεμμύδια και τα ρόδια, με εξασφαλισμένη πάντα την άριστη ποιότητά τους και τις ανταγωνιστικές τιμές.
«Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και την καθιερώσαμε με τους καλύτερους όρους. Αποδείχθηκε ότι το κίνημα »Χωρίς Μεσάζοντες» που θεσμοθετήσαμε δεν είναι πυροτέχνημα και κενό περιεχομένου ή μηνύματος. Είναι ένας θεσμός που έρχεται σε τακτά διαστήματα μέσα στο χρόνο να στηρίξει τις οικογένειες στον αγώνα τους για εξασφάλιση ποιοτικών και φθηνών προϊόντων πρώτης ζήτησης, αλλά ταυτόχρονα να συμβάλλει στην εξυγίανση της αγοράς στέλνοντας το μήνυμα για την πάταξη της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Όπως επισημαίνει, «οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της διάθεσης των προϊόντων, που στέφθηκαν με επιτυχία καθώς τις αγκάλιασαν χιλιάδες συμπολιτών μας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να επιμείνουμε, καθώς το έδαφος είναι ώριμο από κάθε πλευρά για να καθιερωθούν και να διευρυνθούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».
Την ίδια ώρα, ο κ.Δανιηλίδης εμφανίζεται βέβαιος για την επιτυχία κι αυτής της ενεργοποίησης του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», δεδομένου ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες και τα στελέχη του δήμου επιδόθηκαν σε ένα μαραθώνιο προετοιμασίας προκειμένου να εξασφαλιστούν άριστης και εγγυημένης ποιότητας προϊόντα και μάλιστα σε ανταγωνιστικές τιμές. Στην κατεύθυνση αυτή, στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών βρίσκονταν σε διαρκή επαφή κι επικοινωνία με συνεταιρισμούς παραγωγών ανά την επικράτεια συλλέγοντας κι αξιολογώντας το πλήθος των πληροφοριών και των στοιχείων που προσκομίζονταν.

Προϊόντα και τρόπος προμήθειας

«Οι στόχοι μας είναι σταθεροί και οι αρχές μας αδιαπραγμάτευτες. Έτσι φροντίζουμε να μη μείνει τίποτα στην τύχη με στόχο πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, εξασφαλίζοντας τις αντίστοιχες δεσμεύσεις των παραγωγών-προμηθευτών, που εκτός των άλλων είναι και η τήρηση των φορολογικών κανόνων νομιμότητας με την έκδοση αποδείξεων», τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.
Να σημειωθεί και στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει σχεδόν το σύνολο των τοπικών φορέων και συλλόγων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ στηρίζεται και από το ΚΕΠΚΑ, με το οποίο το Γραφείο Καταναλωτή του δήμου διατηρεί στενή συνεργασία.
Σύμφωνα με τον κατάλογο των προϊόντων, μετά την οριστικοποίησή του, στους καταναλωτές θα διατεθούν:
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας,
αλεύρι από τη Λάρισα,
ρύζι τεσσάρων ποικιλιών από τα Ν.Μάλγαρα Θεσσαλονίκης,
φασόλια, φακές και ρεβίθια από τον Ενιπέα Φαρσάλων,
μέλι ανθόμελο και πευκόμελο από τη Θάσο,
ελιές πράσινες και μαύρες σταφιδάτες από τη Χαλκιδική,
πατάτες από το Νευροκόπι Δράμας,
κρεμμύδια ξανθά από το νομό Σερρών, και
ρόδια από το Ροδολίβος Σερρών.
Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο παραγγελίας, έχοντας τη δυνατότητα τριών επιλογών:
ηλεκτρονικά, αποστέλλοντάς το στη διεύθυνση xorismesazontes4@gmail.com,
τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα: 2313.313117, 2310.671100 (εσωτ. 122), 2310.514706, 2313.300206, 2313.502226,
προσωπικά, προσερχόμενοι στους τέσσερις Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Πηγή:parousiazw.gr