Η «ΠNOH» τρέχει στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο και μοιράζει «ανάσες ζωής»

105

8/11/2013

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, το Σωματείο «ΠNOH-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» θα λάβει μέρος για 13 η χρονιά στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Εκατό δρομείς θα λάβουν μέρος στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. για να μεταδώσουν το μήνυμα ευαισθητοποίησης για το έργο του Σωματείου και για να ενισχύσουν παράλληλα τους σκοπούς του, συγκεντρώνοντας χρήματα για καλό σκοπό. 

Στον φετινό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τους δρομείς θα διατεθεί για την κάλυψη ξενοδοχειακών εξόδων των γονέων που έρχονται από την περιφέρεια και τα παιδιά τους νοσηλεύονται στην Εντατική.

Η «ΠNOH» διαπιστώνοντας την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για φιλοξενία γονέων από την περιφέρεια που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στην Εντατική, καλύπτει το κόστος διαμονής των γονέων σε δωμάτιο ξενοδοχείου δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων Αθηνών ώστε να έχουν έναν αξιοπρεπή χώρο για ξεκούραση αλλά και να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους.

Αν θέλετε κι εσείς να συνεχίσει η «ΠΝΟΗ» να δίνει «ανάσες ζωής» μέσα από τις δράσεις της στα παιδιά που χρίζονται να νοσηλευτούν στην Εντατική και στους γονείς τους μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά το Σωματείο επικοινωνώντας στο 210 7486801

Η ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1991 από γονείς που είτε το παιδί τους σώθηκε, είτε το παιδί τους χάθηκε και από τον παιδίατρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές εταιρειών, ιδιωτών και δωρεές εις μνήμην. Τέλος, σκοποί της «Πνοής» είναι: η δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παιδιών στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, ο εξοπλισμός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών σε όλη την Ελλάδα, η υλική ενίσχυση και ηθική συμπαράσταση των γονιών που τα παιδιά τους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η αποκατάσταση των παιδιών όταν βγουν από την Εντατική, η εκπαίδευση και επιμόρφωση του Ιατρικού, Νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων, η παροχή βασικών γνώσεων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης & Α’ Βοηθειών στο ευρύ κοινό.