Η Νέα μας Παραλία από την 1η Δεκεμβρίου

143

18/11/2013

Την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου παραδίδεται επίσημα η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στους κατοίκους της  πόλης οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν τις βόλτες τους ελεύθερα από Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι.

Επιτέλους η Νέα Παραλία της πόλης μας βρίσκεται σε ταχύτατους ρυθμούς ανάπλασης προκειμένου να τεθεί στην διάθεση των Θεσσαλονικέων φίλων της, για ατελείωτες βόλτες  από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι και το Καραμπουρνάκι.

Για την σημασία της ολοκλήρωσης του έργου αυτού ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αστικού Σχεδιασμού Ανδρέας Κουράκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα παραδώσουμε εμπρόθεσμα το έργο και οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να περπατούν ελεύθερα από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι.Ο δήμος βρίσκεται σε συνεννόηση με την κοινοπραξία που πραγματοποιεί τις εργασίες ανάπλασης, αλλά και με και με στελέχη της ΔΕΗ για το θέμα της ρευματοδότησης».

Το έργο αυτό αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για την Θεσσαλονίκη όχι μόνο για τις βόλτες των κατοίκων της αλλά και γιατί πρόκειται για την  ολοκλήρωση της ομορφιάς του θαλάσσιου τοπίου.

Τι θα δούμε όμως από την 1η Δεκεμβρίου στην περιοχή της Ν.Παραλίας;

Στην περιοχή θα υπάρχει ένα γραμμικό πάρκο τριών χιλιομέτρων, συνολικής έκτασης 238 στρεμμάτων κοστολογώντας το στα 32,1 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι διαμορφωμένα 12 «πράσινα δωμάτια-κήποι» το οποίο το καθένα θα έχει το δικό του θέμα (κήπος του νερού, κήπος του ήλιου κ.λπ.). σύμφωνα με  τον  αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος  και  αστικού σχεδιασμού τα πάρκα αυτά έχουν ως στόχο την ανάμνηση παλιότερων πάρκων που υπήρχαν στην περιοχή πριν από την επιχωμάτωση και έφταναν μέχρι την άκρη του κύματος στον φυσικό αιγιαλό.

Τέλος το έργο θα εμπεριέχει ποδηλατοδρόμο, χώρους αναψυχής, εκθεσιακούς  χώρους , δεξαμενές νερού, καθιστικά, γήπεδα και λίγα διάσπαρτα μικρά κτίσματα, που φέρουν βοηθητικές λειτουργίες

Έτσι από τον Δεκέμβριο η πόλη μας ανανεώνεται και υπόσχεται στους Θεσσαλονικείς φίλους της -και όχι μόνο ,ηλιόλουστες μέρες αλλά και όμορφες βραδιές στην Νέα μας Παραλία.

 Επιμέλεια: Εύη Γεράκη