Δωρεάν διανομή ζυμαρικών σε άπορους της Θεσσαλονίκης

142

28/11/2013

Δωρεάν διανομή ζυμαρικών για τους άπορους θα πραγματοποιηθεί   αύριο Παρασκευή, από τις 09:00 το πρωί στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη 15.

Η διανομή δωρεάν τροφίμων διεξάγεται στο πλαίσιο της σίτισης απόρων από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στους εγκεκριμένους συλλόγους και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα 2013.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων (ζυμαρικά, λάδι, γραβιέρα, κασέρι, φέτα) για τη σίτιση απόρων σε 65 εγκεκριμένους συλλόγους και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύλλογοι πολυτέκνων και μονογενεϊκών οικογενειών, οι τέσσερις Μητροπόλεις, σύλλογοι παλιννοστούντων, κ.α, το οποίο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το σύνολο των τροφίμων που θα διανεμηθούν ανέρχεται σε 366 τόνους και με αυτά υπολογίζεται ότι θα σιτιστούν 38.438 πολίτες ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ήδη διανεμήθηκαν δωρεάν τυριά Π.Ο.Π. (Γραβιέρα 14.393 Kgr και Κασέρι 16.915 Kgr) στους εγκεκριμένους φορείς υλοποίησης σύμφωνα με το πρόγραμμα 2013.

Πηγή:parousiazw.gr